Waarom kiezen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie?

Met enige regelmaat krijgen we de vraag waarom Fysio Wijnands en Niessen niet-gecontracteerde fysiotherapeutische zorg verleend. Is dit een bewuste keuze geweest of komen we niet in aanmerking voor de contracten die zorgverzekeraars fysiotherapiepraktijken aanbieden?

Het antwoord op deze vragen is eenvoudig. Het is een bewuste keuze geweest bij het starten van onze praktijk. We hebben deze keuze gemaakt in de overtuiging dat dit de enige manier is om de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg te kunnen blijven waarborgen.

Alle fysiotherapeuten doen hun werk met de wil om mensen van hun klachten aan het houdings- en beweegapparaat af te helpen. Met veel passie en toewijding staan zij dagelijks voor hun patiënten klaar en doen zij er alles aan om klachten te verminderen en voorkomen. De voorwaarden en vergoedingen die zorgverzekeraars stellen in de door hun aangeboden contracten doen op geen enkele manier recht aan de kwaliteit die fysiotherapeuten willen en kunnen leveren. De administratieve druk op fysiotherapeuten is erg hoog en het bedrag wat vergoed wordt is al 15 jaar onveranderd. Dit terwijl de kosten wel omhoog schieten, we willen blijven investeren en we ons steeds inspannen om nieuwe scholingen en trainingen te volgen. We spreken uit ervaring als we zeggen dat het gevolg is dat er te weinig tijd en aandacht voor de patiënt overblijft.

Omdat Fysio Wijnands en Niessen niet-gecontracteerde zorg levert, vallen deze beperkingen weg. Wij kunnen die extra tijd wel voor u vrijmaken en daardoor ook die extra stap zetten. Dit zorgt voor kwalitatieve, hoogwaardige en efficiënte fysiotherapeutische zorg. Deze zorg wordt enkel geleverd door ervaren professionals. We hanteren ruime behandeltijden, 50 minuten per zitting, en garanderen individuele behandelplannen.

Niet-gecontracteerde zorg verlenen betekent niet dat we maar kunnen doen wat we willen zonder een enkele restrictie. Ook niet-gecontracteerde zorgaanbieders moeten zich vanzelfsprekend aan de wet, NZa-regelgeving en de richtlijnen van de beroepsvereniging fysiotherapie houden. Daarnaast zijn we opgenomen in het BIG-register en het kwaliteitsregister voor fysio- en manueeltherapeuten.

Vergoeding


De vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg verloopt, weliswaar indirect, nog steeds via de zorgverzekeraar. Als u bij ons onder behandeling bent dan ontvangt u aan het begin van de volgende maand een factuur via Infomedics. Infomedics neemt de financiële afhandeling van geleverde zorg over van tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Nadat u de factuur ontvangen heeft betaalt u Infomedics het gefactureerde bedrag. Tegelijkertijd kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polisvoorwaarden vergoedt uw zorgverzekering de factuur geheel of gedeeltelijk.

Het is de moeite waard om bij het afsluiten van uw zorgverzekering voor het nieuwe kalenderjaar goed naar het type polis en de polisvoorwaarden te kijken. Bij vrijwel elke zorgverzekeraar heeft u de keuze tussen een natura- of restitutiepolis. Het grootste verschil tussen beide polissen is de vrijheid die u heeft in de keuze voor uw zorg. Met een restitutiepolis bepaalt u zelf naar welke zorgaanbieder u gaat, zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Er zijn echter ook voldoende zorgverzekeraars die naturapolissen aanbieden met hele voordelige polisvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Als u behoefte heeft aan kwalitatieve, hoogwaardige en efficiënte fysiotherapeutische zorg zonder beperkingen dan bent u bij Fysio Wijnands en Niessen aan het juiste adres. Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande neem dan gerust contact met ons op.