WIN! Vitality

Als werkgever kun je niet meer zonder vitaliteitsbeleid. Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Met WIN! Vitality helpen we je stap voor stap op weg naar een vitale onderneming. Aan de slag gaan met vitaliteit is belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarmee de prestaties van je bedrijf. Wij maken en begeleiden maatwerk vitaliteitsprogramma’s door gerichte interventies in te zetten, passend bij de situatie en behoefte van de opdrachtgever. WIN! Vitality is ontstaan uit een samenwerking van innovatieve en authentieke zorgverleners. Samen hebben we een model ontworpen waarin alle aspecten van vitaliteit aan bod komen.  

Onze bedrijfsfilosofie is gebaseerd op 4 belangrijke pijlers: Fysieke fitheid, Mentale fitheid, Voeding en Bedrijfsfysiotherapie. Deze pijlers zijn door onze strategie eenvoudig en succesvol te implementeren op de werkvloer. Een pijler kan bijvoorbeeld bestaan uit interne en externe trainingen, workshops en webinars. Omdat ieder bedrijf anders is zullen we altijd maatwerk leveren. Wij analyseren, adviseren en presenteren een pasklaar programma maar je kunt als werkgever ook je stem in brengen. Hecht je het meeste waarde aan fysieke fitheid, dan start je daar mee. Of wil je toch liever eerst investeren in de mentale fitheid van je medewerkers? Dat kan natuurlijk ook! Hierna volgt een korte toelichting op de afzonderlijke pijlers van het model. Het doel is altijd om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een dynamisch vitaliteitsbeleid voor werknemers. Door gedragsverandering bij werknemers te stimuleren wordt de productiviteit verhoogd en gaat het ziekteverzuim omlaag.

4 belangrijke pijlers


Fysieke fitheid
Fysieke fitheid is een belangrijke pijler van het vitaliteitsmodel. Het doel van de pijler Fysieke fitheid is het verbeteren van conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen door in beweging te komen. Door het verbeteren van deze aspecten werkt de werknemer aan zijn belastbaarheid, zodat deze minder vatbaar is voor ziekten en/ of stress. We staan erom bekend werknemers blijvend in hun kracht te zetten. Wist je dat mensen die meer bewegen meer plezier hebben op hun werk?

Mentale fitheid
De meeste werkgevers geven aan dat ze mentale fitheid van werknemers zien als een belangrijke indicator voor het succes van hun bedrijf. Toch zijn er maar weinig werkgevers die deze kennis weten te vertalen naar de praktijk van de werkvloer. Met nuttige tips van WIN! Vitality zal de mentale gezondheid van werknemers verbeterd worden. Een belangrijk onderdeel van deze pijler is het bevorderen van slaap en nachtrust.

Voeding
Gezonde voeding draagt bij aan een gezond leven. Gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij de vitaliteit van werknemers. De werkomgeving heeft directe invloed op de keuzes die werknemers maken. Met deze kennis is het als werkgever mogelijk om gezond gedrag te stimuleren. Met eenvoudige en praktische tips stuur je werknemers de gezonde kant op.

Bedrijfsfysiotherapie
Een gezonde werkomgeving en een goed werkklimaat zijn belangrijke aspecten van vitaliteit op de werkvloer. Al met eenvoudige en kleine aanpassingen creëer je een gezonde omgeving en een goed klimaat voor je werknemers. Van concrete tips met betrekking tot een goede werkplek en werkhouding tot nuttige adviezen over arbeidsvoorwaarden. Van snelle fysiotherapeutische hulp bij lichamelijke klachten tot het zorgen voor een goede werk-privébalans. Een gezond werkklimaat betekent betere bedrijfsresultaten en minder ziekteverzuim.
Vaak kiest de werkgever de pijler Bedrijfsfysiotherapie als eerste. Zoals alle andere pijlers vraagt ook de invulling van deze module om maatwerk. De reden voor deze keuze is in de meeste gevallen vanwege de 24/7 service.

Fysiotherapie 24/7 service


WIN! Vitality biedt in samenwerking met Fysio Wijnands en Niessen de ‘fysiotherapie 24/7 service’ aan. Het doel hiervan is om je werknemer met lichamelijke klachten binnen 24 uur onder behandeling te stellen van een deskundige fysiotherapeut. Dit kan via een consult op afstand maar natuurlijk ook in de fysiotherapiepraktijk en zelfs bij het betrokken bedrijf op locatie. Op deze manier kan een snelle inschatting gemaakt worden van de fysieke gesteldheid van de werknemer. Een spoedige beoordeling gekoppeld aan een adequaat plan van aanpak zal ziekteverzuim voorkomen dan wel tot een minimum reduceren.
Bovenstaande is slechts een greep uit het ruime assortiment aan diensten dat wij aanbieden. We leveren creatieve en praktische oplossingen die tot een uniek product leiden voor elk bedrijf.

Wil je weten wat WIN! Vitality voor jouw bedrijf en de duurzame inzetbaarheid van je werknemers kan betekenen? Neem dat vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij verschillende vraagstukken op het gebied van vitaliteit.

Team WIN!