Over ons

Even voorstellen

DIRK WIJNANDS

FYSIOTHERAPEUT, MANUEELTHERAPEUT, sportfysiotherapeut, KAAKfysioTHERAPEUT

Dirk WIjnands

Bewegen staat voor mij gelijk aan vooruitgang. Om deze reden probeer ik mijn hele leven lang om vooral in beweging te blijven. Dit betreft dan in de eerste plaats het fysieke aspect van bewegen. Sport! Als kind en jong volwassene was ik een fanatiek voetballer. Later ben ik meer duurtrainingen gaan doen in de vorm van hardlopen en wielrennen. Het sporten zorgt er voor dat ik me fit voel en geeft me energie in de plaats van dat het me energie kost. Maar ook het in beweging zijn in overdrachtelijke zin is voor mij erg belangrijk. Jezelf ontwikkelen als persoon maar zeker ook als professional vind ik erg belangrijk. 

Om deze reden ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om mijn kennis en vaardigheden binnen het domein van de fysiotherapie verder te ontplooien. Dit heeft me van de bachelor opleiding fysiotherapie gebracht tot de master Orthopedische manueeltherapie. Vanuit daar heb ik de opleiding tot craniofaciaal therapeut (kaakfysiotherapie) gevolgd. Natuurlijk kan de sportfysiotherapie niet achterblijven in dit rijtje. Na vele jaren vooral actief geweest te zijn als fysiotherapeut in het betaald voetbal, eerst voor Helmond Sport en daarna vele jaren voor PSV, ben ik nu voltijd werkzaam in de praktijk.  In de voorbije jaren heb ik een grote verscheidenheid aan sport gerelateerde klachten gezien. De topsport vraagt daarin een benadering die voor elke sporter uniek is. Deze benadering probeer ik rechtstreeks te vertalen naar de patiënt in de praktijk. Als manueeltherapeut ben ik specialist in wervelkolom- en kaak gerelateerde klachten en aandoeningen. Ook op dit gebied zien we een ontwikkeling binnen de fysiotherapie die het individu in het geheel centraal stelt. Niet alleen de plek van de pijn beoordelen en behandelen maar verder kijken en op zoek gaan naar de bron van pijnklachten. Mijn overtuiging is dat ik als fysiotherapeut middels mijn kennis en ervaring het verschil kan maken bij vrijwel alle lichamelijke klachten en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Door meer tijd en aandacht te geven aan de patiënt en hem of haar deelgenoot te maken van het behandelplan behoren lichamelijke klachten en aandoeningen tot de verleden tijd. Maar onthoudt dat dit alleen te bereiken is door altijd in beweging te zijn en te blijven!

LAURA NIESSEN

Ik ontwikkelde me vanuit een sterke interesse in anatomie en bewegingsleer tot een bedreven fysiotherapeut en manueeltherapeut. Mede door de Master of Science opleidingen Revalidatiewetenschappen en Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), ben ik me gaan specialiseren in complexe nek- en schouderklachten. Doelen halen, goed willen zijn en me steeds willen verbeteren, dat zijn mijn drijfveren. Net als meegaan in nieuwe ontwikkelingen. Als lid van verschillende internationale schoudernetwerken (EUSSER/SESEC) blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de schouderrevalidatie.

De afgelopen 7 jaar heb ik wekelijks verschillende second opinions uitgevoerd voor huisartsen, medisch specialisten en paramedici. Adviseren en duidelijkheid scheppen naar de patiënt zie ik als mijn missie. Vanuit de overtuiging dat er bij vrijwel alle welvaartsaandoeningen enorme winst te boeken valt door leefstijlverbeteringen, is die benadering door de jaren heen steeds meer de focus geworden van mijn handelen. Ik word helemaal enthousiast als ik met mijn patiënt en andere betrokken behandelaars, door middel van goede samenwerking, optimaal resultaat kan behalen. Voor mijn patiënten betekent mijn gedrevenheid dat ik heel betrokken ben en steeds de beste zorg wil geven. En kan ik die hen niet geven, dan zoek ik naar wie dat wel kan.

LAURA NIESSEN

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, Revalidatiewetenschapper

BLOGS

VEELGESTELDE VRAGEN

Fysio Wijnands en Niessen heeft er heel bewust voor gekozen om niet-gecontracteerde fysiotherapie aan te bieden. Dit geeft de ruimte om extra tijd en kwaliteit te bieden aan de patiënt. Dit heeft mogelijk consequenties voor de vergoeding die je ontvangt voor een behandeling fysiotherapie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden 60-80% van het door ons gefactureerde bedrag. Er zijn gelukkig ook nog voldoende zorgverzekeraars die het volledige bedrag vergoeden. Dit alles is afhankelijk van de voor jou geldende polisvoorwaarden. Lees deze dus goed door of informeer bij je zorgverzekering.

Mochten er toch nog vragen zijn over de vergoeding, neem dan gerust contact met ons op.

Behandeling worden niet rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekering. Je ontvangt de factuur voor de behandeling via Infomedics. Na betaling van de factuur kun je deze eenvoudig indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van de polisvoorwaarden zullen zij deze factuur dan geheel of gedeeltelijk aan je terugbetalen.

De factuur ontvang je bij voorkeur via de mail. Op deze manier hoeft er geen papieren factuur verstuurd te worden en sparen we het milieu.

De eerste afspraak bestaat uit een screening en intake waarin we duidelijkheid proberen te krijgen over je klachten. Deze intake wordt gevolgd door het lichamelijke onderzoek. Met de bevindingen uit de intake en het onderzoek stellen we samen met jou het behandelplan op. Doordat we ruim de tijd voor je nemen komen we tijdens de eerste afspraak altijd tot een behandeling. Zo merk je waarschijnlijk al na de eerste afspraak verschil in pijnklachten en/ of functiebeperkingen.

Bij Fysio Wijnands en Niessen onderscheiden we ons door het bieden van extra tijd en kwaliteit. We nemen dus altijd ruim de tijd om je extra goed te kunnen behandelen. De behandelingen duren om deze reden 50 minuten per keer.

Afspraken dienen minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling geannuleerd te worden. Niet of te laat geannuleerde afspraken worden bij u in rekening gebracht en komen niet in aanmerking voor vergoeding bij de zorgverzekering.

Om ons vak uit te mogen oefenen en de kwaliteit te waarborgen staan wij persoonlijk ingeschreven in het BIG-register van de overheid. Ook staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF. Dit geldt voor het register algemene fysiotherapie, alsook voor de verbijzonderingen zoals manuele therapie. Fysiotherapeuten mogen zich hier inschrijven als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen van het KNGF. Wij zijn verplicht om geregeld bijscholingen te volgen. Hierdoor werken we dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis. Per 1 januari 2020 is het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL actief.

Fysio Wijnands en Niessen staat voor professionele, doelmatige en effectieve zorg van hoogwaardige kwaliteit. Goede voeding van informatie en kennis is voor ons belangrijk. Dat betekent professionele klinische expertise in combinatie met de voorkeuren van de patiënt en wetenschappelijk onderbouwd bewijs. Wij hebben een hoog serviceniveau én een goede patiënttevredenheid.

Je hebt geen verwijzing nodig van huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor fysiotherapie of elke andere verbijzondering binnen de fysiotherapie.